Diş Beyazlatma çeşitli nedenlerle dişlerin yapısına nüfus eden renklenmelerin giderilerek dişlerin önceki tonuna göre ağartılması işlemidir. Dişlerin doğal renkleri zamanla koyulaşır. Diş taşı temizliği ve yapılarak dişte oluşan renkleşmeler giderilebilir. Ancak bu yolla giderilemeyen renklenmelerin giderilmesi veya dişin kendi renginin bir kaç ton daha açılması mümkündür.
Yapılan çalışmalar diş hekimi kontrolünde yapılan diş beyazlatma sistemlerinin kullanımında hiçbir zarar olmadığını göstermiştir. Diş hekiminizin beyazlatma sonrası florür uygulamaları ile beyazlatma işlemi daha da güvenli bir işlem olmaktadır. Dişlere zarar veren, eczanelerde satılan denetimsiz beyazlatıcı ürünlerdir.
Diş beyazlatma işlemi sırasında dişin canlı dokularına temas olmadığından herhangi bir acı ya da ağrı hissi söz konusu değildir. Tedavi sonrasında ise kişiden kişiye değişmekle birlikte soğuk ve/veya sıcak içecekler alındığında hassasiyet şikayetleri olabilir. Hassasiyet durumunda diş hekiminin uygulayacağı topikal florür bu diş hassasiyetini azaltacaktır.
Beyazlatma sonrasında dişlerin rengi asla başlangıçtaki rengine dönmez ama bir miktar renkleşme 6 ayla iki yıl arasında oluşur. Beslenme alışkanlıklarına göre bu renklenme farklılık gösterir. Beyazlatmadan 6 ay sonra kontrol edilmeli, gerekirse diş taşı temizliği, polisaj ve bir kez ev tipi beyazlatma tavsiye edilir.